Hozzávalók
10-15 db főtt tojás
1-2 rúd házi kolbász
5 dl tejföl
1 kávéskanál só
1-1,5 kg krumpli
Elkészítés:
A krumplit héjában megfőzzük. Nem kell túlfőzni, elég ha a villát vagy kést bele lehet szúrni a közepéig. Ha nagyjából kihűlt, meghámozzuk, felkarikázzuk. A főtt tojást megpucoljuk, karikára vágjuk, kolbászt is karikázunk hozzá. A tejfölben a sót elkeverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Kikent jénaiba egy réteg krumplit teszünk, megsózzuk. Rá egy réteg tojást és egy réteg kolbászkarikát teszünk. Megkenjük a sós tejföllel. Folytatjuk, amíg a hozzávalók tartanak. A legfelső réteg tejföllel kent krumpli legyen. Forró sütőben 45-60 percig sütjük.
Fogyasszunk mellé egy pohárral a Benedictus Birtok olaszrizilingjéből!
Ebből a mennyiségből 6-8 adag lesz.