Hozzávalók 4 főre
4 db csirkecomb
1-2 szál sárgarépa
1-2 szál fehérrépa
1 kis pohár tejföl
só, bors
4 szelet füstölt szalonna
fél citrom leve
2 dl Olaszrizling a Benedictus Birtokról
Elkészítés:
A sárgarépát és a fehérrépát felkarikázzuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A csirkecombot feldaraboljuk, besózzuk, esetleg borsozzuk.
Jénai tálba füstölt szalonnát teszünk, rátesszük a csirkét, a tetejére rászórjuk a répát és a gyökeret. Aláöntjük a bort. Puhára pároljuk a sütőben (kb 1 óra, ha kakas vagy idősebb állat húsa, akkor akár 2 órát is). A húst kiszedjük, a többit citromos tejföllel behabarjuk, a húsra öntjük és összeforraljuk.
Párolt rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk. A Benedictus Birtok Olaszrizling bora kitűnően passzol hozzá.